Utrechts vrolijke homomannenkoor

Van Sodomie naar LHBTIQ+

cantatori-hart-logo
Facebook
Twitter
LinkedIn

Van Sodomie naar LHBTIQ+

Op zaterdag 29 oktober is het optreden geweest in het kader van Utrecht 900. Cantatori del Duomo, Cantate Zus en Zo en het duo Kees & Ingeborg hebben het publiek vergast op een schitterend optreden, waarin de geschiedenis van homoseksualiteit vanaf het jaar 1122 tot aan nu verteld, verbeeld en bezongen werd.
De geschiedenis werd in tijdvakken verdeeld en elk tijdvak kreeg een korte toelichting door Evert van Veen en Corine van Dun. Op een scherm was de flyer van het optreden groot te zien waarop telkens een foto werd toegevoegd over de benoemde periode. Daarna werden er liedjes gezongen die bij het tijdvak pasten.
Het publiek zag op deze manier hoe mannen en vrouwen in de loop der eeuwen in Utrecht Uit de schaduw van de Dom zijn getreden.
Sprak men vroeger nog van homo’s en lesbiennes, in onze tijd is dat veel meer divers en ook daar werd aandacht aan besteed.
Toeschouwers gaven terug dat het hen raakte en ontroerde. Wij kijken terug op een geslaagd optreden en een fijne samenwerking met Cantate Zus en Zo en Kees & Ingeborg.

Meer nieuwsberichten

Ontmoet ons

Diner Chantant!

13 februari 2023

i.s.m. The Colour Kitchen Zuilen

Laatste nieuws

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

Hou jij van zingen en een nieuwe uitdaging?
Zoeken wij jou?

Lage Bassen en Hoge Tenoren zijn zeer welkom!

Je kunt altijd mee komen repeteren om de sfeer te proeven.

Laat ons weten wie jij bent dan nemen we snel contact op.