Over ons

Welkom op de site van het Utrechtse homomannenkoor Cantatori del Duomo. Sinds 1990 zingen de Utrechtse Zangers van de Dom vrolijk en trots over het leven en de liefde.

Het (homo)leven wordt in al zijn facetten bezongen. Meestal met een knipoog, soms weemoedig en altijd recht uit het hart. Of het nou popklassiekers zijn of prachtige stukjes Nederlandse kleinkunst.

Wij stellen ons hier graag nader aan u voor. En we hopen u te zien bij een van onze volgende optredens!

Geschiedenis

Cantatori del Duomo ontstaat als eind 1990 een aantal Utrechtenaren een ‘ongecompliceerd koor voor homomannen’ willen oprichten. In januari 1991 zijn voldoende gelijkgestemden gevonden om de eerste (aarzelende) meerstemmige noten te produceren.

De naam van deze zingende mannenclub is snel gevonden. Afgeleid van een gemeentelijke promo-slogan in dat jaar, Cîta del D’uomo, is de naam Cantatori del Duomo geboren, letterlijk: Zangers van de Dom. Niet helemaal toevallig: geschiedkundigen weten ons te vertellen dat de Domkerk al in de Middeleeuwen een ontmoetingsplaats was voor ‘andersgezinde’ mannen. De uitdrukking van achter de Dom komt hier vandaan.

De cantatori

De zangers van Cantatori del Duomo zijn ondergebracht in vier stemgroepen: de hoge en lage tenoren, de baritons en de bassen. De afgelopen tijd hebben zich veel nieuwe leden aangemeld bij Cantatori del Duomo. Momenteel bestaat ons koor uit 6 hoge tenoren, 3 lage tenoren, 6 baritons en 3 bassen.

We zijn op dit moment op zoek naar aanvulling in de lage tenoren en bassen. Uiteraard kun je voor vragen of voor een nadere kennismaking contact met ons opnemen.

Onze dirigente

10 DIRIGENT FOTO bijgesnedenLoes Egbers is de muzikale leider van het Utrechts homomannenkoor Cantatori del Duomo. Met strakke hand en fluwelen glimlach!

Al in de tachtiger jaren van de vorige eeuw had zij de muzikale leiding van een (musical) koor & orkest en verzorgde ze cursussen popmuziek voor jongeren. In 1992 haalde zij aan het Conservatorium van Utrecht het diploma docerend musicus, hoofdvak orgel en bijvakken koordirectie en ensembleleiding,.

Loes was eerder ook actief als dirigent en arrangeur van het Utrechtse koor/ensemble Gladiola, van het Amsterdamse lesbische koor Dissonant en van het Utrechtse vierstemming kamerkoor Het Verzetje. Na een welverdiende ‘retraite’ – met bijbehorende aandacht voor vrouw en kinderen – is ze nu onze rots in de branding.

Onze pianist

11 Pianist bijgesnedenAthanasios (Thanos) Fotiadis heeft gestudeerd met F.Filipova voor zijn Bachelor Degree in Thessaloniki (Griekenland) en met Martijn van den Hoek voor zijn Master Degree in Utrecht. Hij was de officiële pianist van het prijsvangende vrouwen zangkoor ‘Thamiris’. Hij heeft verschillende piano concerten gegeven in Griekenland, Duitsland, Spanje, Ierland, Turkije en in Nederland.

Hij is ook een van de grondleggers van de Contemporary Music Association van de Aristoteles Universiteit te Thessaloniki, Griekenland. Gedurende de laatste jaren heeft hij zich geconcentreerd op voorstellingen van moderne klassieke muziek. Hierbij combineert hij verschillende kunsten en werkt hij met een brede selectie van kunstenaars/musici.

Repetities

Het koor maakt voor de wekelijkse repetities gebruik van de ruime zolderetage van de Agatha Snellenschool, een algemeen bijzondere basisschool in het Museumkwartier van de mooie oude Utrechtse binnenstad, vlakbij het Centraal Museum. Elke maandagavond vanaf 20.00 uur wordt daar onder leiding van Loes vrolijk gewerkt aan stemvorming, koorklank, choreografie en natuurlijk het oefenen van bestaand en nieuw zangrepertoire.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je een mail sturen naar info@cantatori.nl. Of gebruik onderstaand formulier.

Cantatori del Duomo
Veilingstraat 39
3521BE  UTRECHT

info@cantatori.nl
KVK 40482111
NL10 BUNQ 2290 5151 08

Contact formulier