Over ons

Leuk dat je onze site bezoekt! Wij, het Utrechtse homomannenkoor Cantatori del Duomo bezingen sinds 1990 het leven en de (mannen)liefde in al zijn facetten. Meestal met een knipoog, soms weemoedig, dan weer strijdbaar maar altijd recht uit het hart. Ons repertoire loopt van popklassiekers tot prachtige stukjes kleinkunst.

Met onze optredens bezorgen we je een leuke avond. Dus kom naar een optreden of boek ons voor je eigen feestje!

Geschiedenis

Cantatori del Duomo ontstaat als eind 1990 een aantal Utrechtenaren een ‘ongecompliceerd koor voor homomannen’ willen oprichten. In januari 1991 zijn voldoende gelijkgestemden gevonden om de eerste (aarzelende) meerstemmige noten te produceren.

De naam van deze zingende mannenclub is snel gevonden. Afgeleid van een gemeentelijke promo-slogan in dat jaar, Cîta del D’uomo, is de naam Cantatori del Duomo geboren, letterlijk: Zangers van de Dom. Niet helemaal toevallig: geschiedkundigen weten ons te vertellen dat de Domkerk al in de Middeleeuwen een ontmoetingsplaats was voor ‘andersgezinde’ mannen. De uitdrukking ‘van achter de Dom’ komt hier vandaan.

De Cantatori

De zangers van achter de Dom zijn verdeeld over vier stemgroepen: de hoge en lage tenoren, de baritons en de bassen. Momenteel bestaat ons koor uit 18 leden plus onze dirigente Loes en pianist Thanos. Hieronder stellen we ons aan je voor.

We zijn op dit moment op zoek naar aanvulling in de lage tenoren en bassen. Uiteraard kun je voor vragen of voor een nadere kennismaking contact met ons opnemen.

Onze dirigente

Loes Egbers Cantatori

“Cantatori is een ambitieuze club kleurrijke mannen met een missie. Door geregeld op te treden houden we onszelf scherp en streven we steeds naar hoge kwaliteit, in zang maar ook in podiumpresentatie. Het is niet gauw goed, maar dat is voor een dirigent natuurlijk geweldig. Ik mag daarbij samenwerken met Thanos, onze geweldige pianist. Tel daarbij op de reizen naar de festivals in het buitenland, de Canal Pride en het plezier dat we samen hebben, dan begrijp je dat ik nog steeds met veel plezier voor Cantatori sta.”

Loes Egbers is de muzikale leider van het Utrechts homomannenkoor Cantatori del Duomo. Met strakke hand en fluwelen glimlach!

Al in de tachtiger jaren van de vorige eeuw had zij de muzikale leiding van een (musical) koor & orkest en verzorgde ze cursussen popmuziek voor jongeren. In 1992 haalde zij aan het Conservatorium van Utrecht het diploma docerend musicus, hoofdvak orgel en bijvakken koordirectie en ensembleleiding,.

Loes was eerder ook actief als dirigent en arrangeur van het Utrechtse koor/ensemble Gladiola, van het Amsterdamse lesbische koor Dissonant en van het Utrechtse vierstemming kamerkoor Het Verzetje. Na een welverdiende ‘retraite’ – met bijbehorende aandacht voor vrouw en kinderen – is ze nu onze rots in de branding.

Onze pianist

Vacature…

Repetities

Elke maandag repeteren we van 20.00 tot 22.00 uur  in Utrecht onder leiding van Loes Egbers (onze dirigente) en met ?? als pianist. We werken dan vrolijk en hard aan stemvorming, koorklank en choreografie rond bestaand en nieuw repertoire.

Nu we niet kunnen optreden, zijn we vooral bezig met het instuderen van nieuwe nummers.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je een mail sturen naar info@cantatori.nl. Of gebruik onderstaand formulier.

Cantatori del Duomo
Veilingstraat 39
3521BE  UTRECHT

info@cantatori.nl
KVK 40482111
NL10 BUNQ 2290 5151 08

Contactformulier