Utrechts vrolijke homomannenkoor

Over ons

Over ons

Leuk dat je onze site bezoekt! Wij, het Utrechtse homomannenkoor Cantatori del Duomo bezingen sinds 1990 het leven en de (mannen)liefde in al zijn facetten. Meestal met een knipoog, soms weemoedig, dan weer strijdbaar maar altijd recht uit het hart. Ons repertoire loopt van popklassiekers tot prachtige stukjes kleinkunst.

Met onze optredens bezorgen we je een leuke avond. Dus kom naar een optreden of boek ons voor je eigen feestje!

Geschiedenis

Cantatori del Duomo ontstaat als eind 1990 een aantal Utrechtenaren een ‘ongecompliceerd koor voor homomannen’ willen oprichten. In januari 1991 zijn voldoende gelijkgestemden gevonden om de eerste (aarzelende) meerstemmige noten te produceren.

De naam van deze zingende mannenclub is snel gevonden. Afgeleid van een gemeentelijke promo-slogan in dat jaar, Cîta del D’uomo, is de naam Cantatori del Duomo geboren, letterlijk: Zangers van de Dom. Niet helemaal toevallig: geschiedkundigen weten ons te vertellen dat de Domkerk al in de Middeleeuwen een ontmoetingsplaats was voor ‘andersgezinde’ mannen. De uitdrukking ‘van achter de Dom’ komt hier vandaan.

 

De Cantatori

De zangers van achter de Dom zijn verdeeld over vier stemgroepen: de hoge en lage tenoren, de baritons en de bassen. Momenteel bestaat ons koor uit 18 leden plus onze dirigent Hans en pianist Alexander. Hieronder stellen enkele zangers zich aan je voor.

We zijn op dit moment op zoek naar aanvulling in de lage tenoren en bassen. Uiteraard kun je voor vragen of voor een nadere kennismaking contact met ons opnemen.

Gert-Jan Tenor1 Canta
Tenor 1
Bariton
Maurits | Canta
Tenor 2

Ontmoet ons

Let’s POP

20 mei 2023

i.s.m. DynamiQ Voices

Laatste nieuws

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

Hou jij van zingen en een nieuwe uitdaging?
Zoeken wij jou?

Lage Bassen en Hoge Tenoren zijn zeer welkom!

Je kunt altijd mee komen repeteren om de sfeer te proeven.

Laat ons weten wie jij bent dan nemen we snel contact op.