Utrechts vrolijke homomannenkoor

Zing mee

Zing mee

Heb je zin om mee te zingen met de vrolijke mannen van Cantatori? En wil je eens kijken of je het leuk vindt? Dat kan natuurlijk! Kom gerust eens langs op onze repetitie, elke maandag van 20.00 tot 22.15 uur op het USG, Ina Boudier-Bakkerlaan 7 in Utrecht.

We repeteren met Hans (onze dirigent) en Alexander (onze pianist). Op de koorleden pagina vertellen onze mannen waarom ze bij Cantatori zingen of wat ze bij Cantatori halen. Misschien motiveert jou dat ook om mee te komen zingen!

repetitie Canta Academie 10

Zangervaring nodig?

Nee hoor. Heb je wat minder ervaring, dan helpen we je met oefenmuziek die je kunt downloaden van de site. Heb je al zangervaring en kun je noten lezen? Dan is zingen in ons koor niet moeilijk.

De eerste keer dat je komt, kun je al proberen mee te zingen. Bevalt het je en wil je verder, dan spreekt Loes een stemtest met je af. Op basis daarvan deelt ze je ook in bij één van onze vier stemgroepen: bassen, baritons, lage of hoge tenoren.

Onze liedjes zijn bijna allemaal vierstemmig. We zingen heel divers repertoire, vaak liedjes met een knipoog, al ontbreken serieuzere nummers zeker niet. Zeg maar van Adele tot Kaandorp.

Wat mag je daarna verwachten?

Tijdens de repetities hebben we vaak lol maar er wordt ook hard gewerkt. We repeteren voor verschillende soorten optredens: van zingende obers (diners chantant) tot grotere concerten. Bij sommige nummers hebben we een choreografie en we zingen altijd uit het hoofd.

 

Eens per maand borrelen we na afloop en elk jaar organiseren we een kooruitje en een of meer oefendagen. Gezelligheid staat daarbij voorop! Voor sommige optredens gaan we naar het buitenland. Eind april gaan we bijvoorbeeld naar Münster om op te treden bij Homophon in Duitsland. Voor 2023 staat het LBHTIQ+ korenfestival Various Voices in Bologna, Italië, op het programma.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar info@cantatori.nl. Of gebruik onderstaand formulier. We nemen dan contact met je op en zorgen dat iemand je opvangt als je komt kijken. Je hoeft geen homo te zijn om lid te worden van ons koor, als je je maar bij ons op je gemak voelt en onze gemeenschap een warm hart toedraagt.

Ontmoet ons

Let’s POP

20 mei 2023

i.s.m. DynamiQ Voices

Laatste nieuws

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

Hou jij van zingen en een nieuwe uitdaging?
Zoeken wij jou?

Lage Bassen en Hoge Tenoren zijn zeer welkom!

Je kunt altijd mee komen repeteren om de sfeer te proeven.

Laat ons weten wie jij bent dan nemen we snel contact op.