Repertoire

Wat voor repertoire kun je bij ons verwachten? Het antwoord: “Om te ontroeren en te vermaken”. Cantatori bezingt het leven en de (mannen)liefde in al zijn facetten. Meestal met een knipoog, soms weemoedig, dan weer strijdbaar maar altijd recht uit het hart. Ons repertoire loopt van popmuziek tot prachtige stukjes kleinkunst, eigenlijk heel divers. Zeg maar van Adele tot Kaandorp.

Is ons repertoire nu heel anders dan van een ‘standaard’ koor? Meestal niet, want de liefde is universeel. Liefst zingen we liedjes met een knipoog, want we houden van een vrolijke boodschap. Toch ontbreken serieuzere nummers niet en zijn we ook duidelijk over onze roze identiteit. Dat speelt mee in de keuze van de liedjes.

Cantatori kun je ook herkennen aan de vierstemmigheid. Bij bijna al onze nummers volgt elk van de (4) stemgroepen een eigen melodielijn die op speelse wijze over de andere heen buitelt. We werken met meerdere arrangeurs, wat bijdraagt aan de diversiteit van ons repertoire. De basis van onze klank danken we aan Harry Koch, die tot zijn overlijden in 2013 onze huisarrangeur was.

CD ‘en omarm me…’

Van onze mooiste en leukste nummers hebben we een prachtige CD gemaakt die u hier kunt bestellen.