Wat een geweldig weekend!

In dit eerste roze weekend van het jaar stond Utrecht er gekleurd op! Met prachtige boten en bootjes in de Oudegracht op zaterdag. En op de avond ervoor met een geweldig concert van ons koor samen met het Duitse homomannenkoor Homophon uit Münster.

Zwoele Schwule

In een uitverkocht theater Kikker hebben wij met Homophon het enthousiaste publiek weten te vermaken en verrassen. Voor onze vaste bezoekers hadden we maar liefst vier nieuwe liedjes die in premiere gingen. Zoals ‘Ik heb Een Man Gekend’ van Yentl en De Boer. En ook het komische ‘My Enormous Penis’. De ‘Grote Blote Man’ van Brigitte Kaandorp, ‘De Troubadour’ en ‘De Ballade Van De Jonge Moeder’ blijven natuurlijk succesnummers. Die zijn ons op het lijf geschreven.

Onze Duitse gasten pakten enorm uit met Duitse, Engelstalige en zelfs Nederlandstalige liedjes. Alles omlijst met een mooi verhaal, prachtige kostuums en hilarische karakters. Hun optreden voor de pauze bestond uit leuke liedjes als ‘Zwei Appfelsinen im Haar’. We konden ons allemaal verplaatsen in ‘Der Stier von Mykonos’ waarbij een grote indrukwekkende Griek ons op vakantie de adem ontnam.

Na de pauze brachten ze nummers uit hun alternatieve sprookje ‘Es war einmal….’. Met de afgezette koningin die vervangen was door dronken Roodkapje. Of Vrouw Holle die sinds de klimaatverandering geen sneeuw meer maakte, maar cocaïne.

Wat zijn wij er trots op dat we Homophon Münster naar Utrecht hebben kunnen halen. Want wat zij hebben laten zien, dat kennen we in Nederland eigenlijk niet. Onze Duitse gasten waren trouwens zeer onder de indruk van het enthousiasme van jullie, ons publiek. Bedankt daarvoor! En dank aan onze sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

Dit concert werd mogelijk gemaakt door VSB fondsPrins Bernhard Cultuurfonds,  KF Hein FondsBodyTalk en Cafe Kalff

Canal Pride Utrecht

De volgende dag stonden we (gelukkig pas ‘s-middags) in vol ornaat als The Village People op ons bootje in de Oudegracht tijdens de Canal Pride 2019. In een bonte stoet van grote en kleinere bootjes trokken we langs het uitzinnige publiek aan de werfkelders van onze mooie stad. We hebben natuurlijk onze Duitse gasten meegenomen. Zo hebben we Utrecht van zijn beste kant kunnen laten zien. Het Utrecht waar iedereen zichzelf mag zijn! In ieder geval dit geweldige weekend!

1 gedachte over “Wat een geweldig weekend!”

 1. Jullie hebben ons een geweldig weekend bezorgd.
  Het concert in de Kikker was erg sfeervol. Dat kwam niet alleen door de schemerlampjes.
  Cantatori was goed op dreef en “die mädchen uit Münster” zorgden voor geweldig theater.
  En als toetje de Canal Pride.
  Jullie stonden lekker te swingen als the Village People.
  Aan de wal was het net een dorp, met veel leuke mensen.
  Iedereen mocht en kon er zijn zoals zij/hij is.
  Het was een TOPweekend in de zon.
  GJ. en Laura.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *